Şalgamlı Bulgur Salatası Tarifi ve Malzemeleri
23 Temmuz 2024

Şalgamlı Bulgur Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Şalgamlı Bulgur Salatası

Şalgam, hem yaprakları hem de kökleri sebze olarak tüketilebilen bir bitki çeşididir ve Turpgiller familyasına aittir. Bu bitki, genel olarak Akdeniz ve Ege bölgelerinde yetiştirilir. Özellikle Osmaniye, Adana ve Mersin yörelerinde şalgam suyu olarak tüketilen bu bitki, aynı zamanda çeşitli yemeklerde kullanılabilir. Bulgur ise Anadolu'nun geleneksel yemeklerinin yapımında kullanılan ve buğdaydan elde edilen bir tahıl ürünüdür. İnsanların karbonhidrat ihtiyaçlarını karşılayan bulgur, şalgamla birleştirildiğinde ortaya çıkan şalgamlı bulgur salatası, hem besleyici hem de doyurucu bir lezzet sunar.

Şalgamlı bulgur salatası, hazırlanması oldukça zahmetsiz ve kısa sürede yapılabilecek bir salata çeşididir. Şalgamın salataya kattığı morumsu renk sayesinde, bu salatayı hazırlayan ve gören herkes baharın geldiğini hisseder. İç açıcı ve doyurucu bir görünüme sahip olan bu salata, mutlaka öğrenilmesi gereken bir tarif olup, sağlıklı ve besleyici içeriği ile dikkat çeker. Bu salatayı misafirlerinize günlerinizde ikram edebilir ve lezzeti ile herkesin beğenisini kazanabilirsiniz.

Şalgamlı Bulgurlu Salatanın Malzemeleri

  • Dört buçuk su bardağı şalgam suyu
  • İki su bardağı pilavlık bulgur
  • Bir demet maydanoz
  • Bir demet dereotu
  • Bir demet taze soğan
  • On adet kornişon turşusu
  • Bir çay bardağı zeytinyağı
  • Bir su bardağı haşlanmış mısır veya hazır garnitür mısır
  • Yeteri kadar limon suyu
  • Tuz

Şalgamlı Bulgur Salatası Nasıl Yapılır?

Öncelikle, şalgam suyu dışarıdan alınır ve isteğe göre acılı veya acısız olarak belirlenir. Bir tencere içerisine şalgam suyu konur ve kaynayıncaya kadar ocak üzerinde normal ateşte pişirilir. Şalgam suyu kaynamaya başladığında, içerisine pilavlık bulgurlar ilave edilir ve suyu çekilinceye kadar pişirilir. Daha sonra soğuması için bir kenara alınır.

Şalgamlı bulgur soğurken, yeşillikler ince ince kıyılır ve salata için hazır hale getirilir. Yeşilliklerde toprak veya böceklenme varsa, bol su içerisinde sirkeli suda bekletilir ve yıkandıktan sonra doğranır. Soğuyan şalgamlı bulgur derin ve geniş bir kaseye alınır, üzerine yeşillikler eklenir ve bir kaşık yardımıyla iyice karıştırılır. Küçük küçük doğranmış kornişon turşuları, mısır taneleri, limon suyu ve tuz eklenir. Tüm malzemeler zedelemeden tekrar karıştırılır ve salata tabaklarına yerleştirilir.

Şalgamlı bulgur salatası artık hazırdır ve servis edilebilir. Üzerine zeytinyağı gezdirildikten sonra misafirlere sunulabilir.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Şalgam Suyu Kaç Kalori?

Şalgam Suyu Kaç Kalori?

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Şalgamlı Bulgur Tarifi ve Malzemeleri

Şalgamlı Bulgur Tarifi ve Malzemeleri

Şalgam Sulu Pirinç Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Şalgam Sulu Pirinç Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Şalgamlı Pirinç Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Şalgamlı Pirinç Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Şalgam Suyu Zayıflatır mı?

Şalgam Suyu Zayıflatır mı?

Şalgam Suyu Tansiyon

Şalgam Suyu Tansiyon

Güncel

Şalgam Bitkisi Türleri ve Özellikleri

Şalgam Bitkisi Türleri ve Özellikleri

Güncel

Şalgamlı Buğday Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Şalgamlı Buğday Salatası Tarifi ve Malzemeleri