Şalgam Yaprağı Turpgiller ailesine özgü olan şalgam bitkisi, birçok alanda kullanılan ve oldukça faydalı bir bitkidir. Genellikle sebze olarak tüketilen şalgam, aynı zamanda hayvanlar için yem fabrikalarında yem ham maddesi olarak da kullanılır. Şalgam suyu olarak da sıklıkla tercih edilen bu bitki, birçok hastalığa karşı şifa kaynağıdır. Kolay yetiştirilebilme özelliği ile ülkemizin bazı bölgelerinde geçim kaynağı olarak ekilmektedir. Şalgam bitkisi genellikle ekim yapıldıktan üç veya dört ay sonra hasat edilir. Şalgamın yaprağının da birçok faydası vardır ve çeşitli şekillerde tüketilir. Şalgam yaprağı, yuvarlağımsı yeşil renkli ve kenarları düz ya da dişlidir. Çorbalara katılarak veya salatalarda farklı bir tat sağladığı için tercih edilir. Ayrıca bazı yemek tariflerine de eklenerek kendine özgü bir lezzet katar. Şalgam yaprağını kullanmadan önce mutlaka birkaç defa bol su ile yıkayıp güzelce temizlemek gerekmektedir. Şalgam Yaprağının Besin Değeri ve Faydaları Şalgam yaprağı, vitamin ve mineral bakımından oldukça zengindir. İçerisinde bol miktarda A vitamini, D vitamini, C vitamini, kalsiyum, potasyum ve demir bulunur. Ayrıca kalorisiz bir besin olması nedeniyle zayıflamak isteyenlerin diyetlerinde rahatlıkla kullanabileceği bir besindir. Şalgam yaprağını sağlıklı bir hayat için sofralarımızdan eksik etmemeliyiz. Doğal beslenmek ve şifalı bitkileri sofralarımızın baş tacı yapmak, sağlıklı bir yaşam için önemli adımlardan biridir. Şalgam Yaprağının Faydaları Nelerdir?
|