Şalgamlı Bulgur Bulgur, inanılmaz lezzetli ve içine koyulan her şeye bambaşka bir tat veren bir tahıldır. Bulgur, dolmalarda, kısırda, sebze yemeklerinin içinde ya da sadece pilav olarak bile tüketilir. Son zamanlarda yapılan bir araştırmaya göre, bulgurun içinde pirince oranla şeker olmaması sebebiyle tüketimi daha da artmıştır. Bugün, bulgurla pek de alışık olmadığımız bir tarifi denemeye ne dersiniz? 5 çaylarınız bu salata ile renklensin. Hem çok lezzetli hem hazmı kolay hem de sağlıklı bir tarif için kolları sıvayalım. Şalgamlı Bulgur İçin Gereken Malzemeler
Şalgamlı Bulgur Nasıl Yapılır? Öncelikle, kısır yapar gibi bulguru ıslatmamız gerekiyor. Bunun için şalgam suyunu bir tencerede kaynatıp bulgurları ilave edelim. Tencerenin ağzını kapatıp bulgurların şişmesini sağlayalım. Bulgurlar şiştikten sonra, kolay karıştırabileceğimiz büyükçe bir salata kabına alalım. Diğer tarafta, taze yeşil soğan, maydanoz, dereotu ve yeşil nane yıkandıktan sonra ince ince kıyılır. Yeşillikler bulgura ilave edilir. Mısırlar ve doğradığımız domatesler de ilave edildikten sonra, sıvıyağ, limon suyu, pul biber, tuz ve nar ekşisini ekleyip karıştıralım. Buradaki baharatları, tuzu ve nar ekşisini damak tadınıza göre ayarlarsanız daha lezzetli olur. Şalgamın tuzlu olduğunu unutmayın; ekstra tuz eklerken bunu göz önünde bulundurun. Şalgamlı bulgur hazır. Afiyet Olsun Hepinize afiyet olsun. |