Şalgamlı Kısır Şalgamlı kısır, denediğinizde çok seveceğiniz ve kısırın lezzetini bir üst seviyeye taşıyan özel bir tariftir. Özellikle kadın günlerinin vazgeçilmez menüsü olan kısır, şalgamla hazırlandığında çok daha lezzetli bir tada sahip olmaktadır. Şalgamlı kısır, misafirlerinizin farklı bir lezzet keşfetmelerini sağlayacak ve sizden tarif almalarına vesile olacaktır. Şalgam, kısırın sade bulgur tadını zenginleştirerek doğal bir lezzet sunar ve hem görsellik hem de tat açısından fark yaratır. Özellikle yaz günlerinde tercih edebileceğiniz şalgamlı kısır, çay eşliğinde misafirlere sunulabilecek en ideal lezzetler arasında yer almaktadır. Klasikleşen kısır partilerine yenilik ve ayrıcalık katmak istiyorsanız, şalgamlı kısırı mutlaka denemelisiniz. İşte, şalgamlı kısır tarifi! Özellikle şalgam tadını seven herkese tavsiye ediyoruz. Şimdiden kolay gelsin. Şalgamlı Kısır İçin Gerekli Malzemeler
Şalgamlı Kısır Nasıl Yapılır? Öncelikle bulguru ayıklayın ve bir tencereye alın. Malzemeler kısmında belirtilen ölçü kadar şalgam suyunu tencereye ekleyip ocağın altını açın. Şalgam kaynadıktan sonra, kaynayan şalgamın içerisine bulguru ilave edin ve tencerenin altını kısarak bulgur şalgam suyunu çekene kadar pişirin. Bu arada, maydanozları ve dereotunu ayıklayıp bol suyla yıkayın ve küçük doğrayın. Yeşil soğanları da ayıklayıp yıkayın ve doğrayın. Doğranan tüm sebzeleri bir kapta karıştırın. Tencere içerisindeki bulgur şalgam suyunu çekince ocağın altını kapatın. Bulguru karıştırırken, önceden pişirilmiş ve tanelenmiş mısırı da bulgur içerisine ekleyip karıştırın. Daha sonra, bulguru kısır yapacağınız derin ve büyük bir kaseye alın ve önceden doğranmış sebzeleri bulgur içerisine ilave edin. Üzerine limon sıkın ve nar ekşisini gezdirin. Zeytinyağını da ekleyerek 1-2 tur karıştırın. Küçük doğranmış kornişon turşuları da bulgur içerisine ilave edin. Son olarak, tuz ve pul biberi ekleyip iyice harmanlayın. Artık şalgamlı kısırı servis tabaklarına alıp istediğiniz şekilde süsleyerek görsellik kazandırarak sunum yapabilirsiniz. Afiyet olsun. |