Şalgamlı Kısır Tarifi ve Malzemeleri
22 Haziran 2024

Şalgamlı Kısır Tarifi ve Malzemeleri

Şalgamlı Kısır

Şalgamlı kısır, denediğinizde çok seveceğiniz ve kısırın lezzetini bir üst seviyeye taşıyan özel bir tariftir. Özellikle kadın günlerinin vazgeçilmez menüsü olan kısır, şalgamla hazırlandığında çok daha lezzetli bir tada sahip olmaktadır. Şalgamlı kısır, misafirlerinizin farklı bir lezzet keşfetmelerini sağlayacak ve sizden tarif almalarına vesile olacaktır.

Şalgam, kısırın sade bulgur tadını zenginleştirerek doğal bir lezzet sunar ve hem görsellik hem de tat açısından fark yaratır. Özellikle yaz günlerinde tercih edebileceğiniz şalgamlı kısır, çay eşliğinde misafirlere sunulabilecek en ideal lezzetler arasında yer almaktadır. Klasikleşen kısır partilerine yenilik ve ayrıcalık katmak istiyorsanız, şalgamlı kısırı mutlaka denemelisiniz.

İşte, şalgamlı kısır tarifi! Özellikle şalgam tadını seven herkese tavsiye ediyoruz. Şimdiden kolay gelsin.

Şalgamlı Kısır İçin Gerekli Malzemeler
  • 2 su bardağı pilavlık bulgur
  • 4 su bardağı şalgam suyu
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 kase kornişon turşu
  • 1 kase mısır
  • 1 demet maydanoz
  • Yarım demet dereotu
  • 2 kök yeşil soğan
  • 1 tutam tuz
  • 1 tane limon
  • 2 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 2 tatlı kaşığı pul biber
Şalgamlı Kısır Nasıl Yapılır?

Öncelikle bulguru ayıklayın ve bir tencereye alın. Malzemeler kısmında belirtilen ölçü kadar şalgam suyunu tencereye ekleyip ocağın altını açın. Şalgam kaynadıktan sonra, kaynayan şalgamın içerisine bulguru ilave edin ve tencerenin altını kısarak bulgur şalgam suyunu çekene kadar pişirin.

Bu arada, maydanozları ve dereotunu ayıklayıp bol suyla yıkayın ve küçük doğrayın. Yeşil soğanları da ayıklayıp yıkayın ve doğrayın. Doğranan tüm sebzeleri bir kapta karıştırın.

Tencere içerisindeki bulgur şalgam suyunu çekince ocağın altını kapatın. Bulguru karıştırırken, önceden pişirilmiş ve tanelenmiş mısırı da bulgur içerisine ekleyip karıştırın. Daha sonra, bulguru kısır yapacağınız derin ve büyük bir kaseye alın ve önceden doğranmış sebzeleri bulgur içerisine ilave edin.

Üzerine limon sıkın ve nar ekşisini gezdirin. Zeytinyağını da ekleyerek 1-2 tur karıştırın. Küçük doğranmış kornişon turşuları da bulgur içerisine ilave edin. Son olarak, tuz ve pul biberi ekleyip iyice harmanlayın.

Artık şalgamlı kısırı servis tabaklarına alıp istediğiniz şekilde süsleyerek görsellik kazandırarak sunum yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Şalgam Suyu Zayıflatır mı?

Şalgam Suyu Zayıflatır mı?

İlginizi Çekebilir

Şalgam Suyu Tansiyon

Şalgam Suyu Tansiyon

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Şalgam Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Şalgam Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Bulgurlu Şalgam Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Bulgurlu Şalgam Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Şalgam Suyu Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Şalgam Suyu Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Şalgam Kaç Kalori?

Şalgam Kaç Kalori?

Şalgam Bitkisi Türleri ve Özellikleri

Şalgam Bitkisi Türleri ve Özellikleri

Şalgam Tohumu Türleri ve Özellikleri

Şalgam Tohumu Türleri ve Özellikleri

Şalgamlı Salata Tarifi ve Malzemeleri

Şalgamlı Salata Tarifi ve Malzemeleri

Şalgam Kavurması Tarifi ve Malzemeleri

Şalgam Kavurması Tarifi ve Malzemeleri

Şalgam Faydaları Nelerdir?

Şalgam Faydaları Nelerdir?

Şalgam Lekesi Nasıl Çıkar?

Şalgam Lekesi Nasıl Çıkar?

Mayhoş Şalgam Tarifi ve Malzemeleri

Mayhoş Şalgam Tarifi ve Malzemeleri

Şalgam Suyu Kaç Kalori?

Şalgam Suyu Kaç Kalori?

Şalgam Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Şalgam Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Şalgamlı Bulgur Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Şalgamlı Bulgur Salatası Tarifi ve Malzemeleri