Şalgamlı buğday salatası, sık yapılmayan fakat sofralarda sıkça yer alması gereken bir salata çeşididir. İnsan sağlığına faydalı olan birçok malzemeyi içeriğinde barındıran bu salata, kişi vücudunda birçok hastalığın riskini azaltmaktadır. Şalgamlı buğday salatası, aslında birçok yemeğe eşlik edebilecek ve sofralarda muhteşem bir görsellik oluşturacak bir salata çeşididir. Siz de sofralarda değişik bir salata özlemi içerisindeyseniz, şalgamlı buğday salatasını mutlaka denemelisiniz. Şalgamlı buğday salatası, bol malzeme ile yapılan biraz da olsa zahmetli bir salatadır. Fakat yemeklerde size yorgunluğunuzu unutturacak lezzete sahiptir. Özellikle sağlıklı beslenmeye dikkat edenlerin tercih etmesi gereken şalgamlı buğday salatası, misafir alımlarında ikram edebileceğiniz ayrıcalıklı ve sıra dışı bir sunum seçeneğidir. Siz de şalgamlı buğday salatasını sofralarınıza görmek istiyorsanız, işte tarifi. Şalgamlı Buğday Salatası İçin Gerekli Olan Malzemeler
Şalgamlı Buğday Salatası Nasıl Yapılır? Öncelikle derin bir tencere içerisine şalgam suyunu ve normal suyu ilave ederek kısık ateşte kaynamasını bekleyin. Su ile karıştırılan şalgam suyu kaynayınca içine buğdayları ilave edin ve tencerenin kapağını kapatın. Buğdaylar şalgam suyunu çekene kadar pişirin. Bu arada maydanozu ayıklayıp bol su ile yıkayın. İnce ince doğrayarak derin bir kase içerisine alın. Sonra dereotunu ve soğanı ayıklayıp yıkayın. Yine maydanoza uyum sağlayacak şekilde ince ince doğrayın. Sebzeler doğrandıktan sonra hepsini derin kase içerisine ilave ederek karıştırın. Bu arada doğranan sebzelerin bulunduğu kase içerisine önceden pişirilip taneleme işlemi yapılan mısırı da ilave edin. Sonrasında kornişon turşuları küçük bir şekilde doğrayıp sebzeler içerisine ekleyin. Daha sonra buğdayın şalgam suyunu çekip çekmediğini kontrol edin ve ocağın altını kapatın. Buğday içerisine zeytinyağını ve limonu ekleyerek biraz karıştırın. Buğdayın tuzunu da ayarladıktan sonra tencere içerisindeki buğdayı sebzelerin bulunduğu derin kase içerisine ekleyin ve karıştırın. İsteğinize göre salataya nar ekşisi de ekleyebilirsiniz. Artık şalgamlı buğday salatası hazır. Servis yapabilirsiniz.Ekstra Bilgiler Şalgamlı buğday salatası, sadece lezzetiyle değil, aynı zamanda besleyici değeriyle de ön plana çıkar. Buğday, lif açısından zengin olup sindirim sistemini düzenlerken, şalgam suyu ise probiyotik özellikleri ile bağırsak sağlığını destekler. Ayrıca, bu salata C vitamini, demir ve folik asit gibi önemli vitamin ve minerallerle doludur. Bu nedenle, özellikle diyet yapanlar ve sağlıklı beslenmeye özen gösterenler için ideal bir seçenektir. |