Menü Forumlar Popüler İçerikler Arama
Şalgam Sulu Kısır

Şalgam Sulu Kısır

Şalgam Sulu Kısır, kısır hemen her evde severek tüketilen yiyeceklerin başında gelmektedir. Kısır çoğunlukla aynı tarif kullanılarak yapılmaktadır. Özellikle hanımlar bir araya gelerek gün yaptıklarında kısır onların vazgeçilmeyen ve baş tacı olan lezzetlerinden birisidir. Bazı yörelerde içerisine farklı malzemeler eklenerek yapıldığı zaman hem göze hem de damak lezzeti olarak farklı olur. Klasik kısır yapılırken hanımların çoğu bol sıvı yağın içerisinde kuru soğanı kavurur, salçasını, baharatlarını ve tuzunu ekleyerek hazırlar. Bazı hanımlar ise sadece kuru soğanı bol yağda kavurur ve salça ile baharatlarını ilave ettikten sonra karıştırır. Farklı hazırlama metotları ile farklı lezzetlerde kısır hazırlanmaktadır. Özellikle şalgam suyu ile hazırlanan kısır, lezzet açısından oldukça farklı olan bir tada bürünmektedir. Şalgam suyu kısıra çok güzel bir mor rengi almasına yardımcı olurken, aynı zamanda muhteşem bir lezzet katmaktadır. Çoğunlukla şalgamlı kısır hazırlanırken ince bulgur kullanılır. Fakat bazen kalın bulgur ile salata şeklinde de şalgamlı kısır hazırlanabilir. Herkesin damak lezzeti farklı olduğu için şalgam suyunu acılı ya da acısız olarak tercih edebilirsiniz. Eğer sizlerde bu eşsiz lezzeti tatmak isterseniz denemenizde fayda vardır. Ayrıca günlük yaşamında şalgam suyu tüketmeyi seven kişiler için tam ağız tatlarına uygun olan bir yiyecektir.

Şalgam Sulu Kısır İçin Gerekli Olan Malzemeleri

  • 2 su bardağı kısırlık ince bulgur
  • 1 su bardağı kaynamış su
  • 1 su bardağı şalgam suyu
  • 2 adet orta büyüklükte kuru soğan
  • 4-5 dal marul ya da kıvırcık
  • 2-3 dal yeşil soğan
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 2 adet havuç
  • Yeterli miktarda tuz
  • Limonsuyu

Şalgam Sulu Kısırın Nasıl Yapılır?


İlk önce kısır yapacağımız bulguru temizleyelim ve yıkayalım. Ardından bir tencerenin içerisine suyu ve şalgam suyunu ilave ederek kaynatalım. Daha sonra kısırlık bulguru içerisine atarak bulguru ıslatalım. Bulgur ıslanırken marul ve yeşil soğanı ayıkladıktan sonra güzelce yıkayalım ve ince olacak şekilde doğrayalım. Havucu da rendeleyin. Tavanın içerisine sıvı yağı ilave edelim, kuru soğanı ince ince kıyalım ve kavuralım. Bulgurun içine kavrulan soğanları ekleyerek karıştıralım. Daha sonra doğradığımız yeşillikleri ve havucu da kattıktan sonra bütün malzemeleri karıştıralım. En son tuzunu ve isteğe göre limon suyunu ilave edip yeniden karıştıralım. Şalgam kısıra ekşilik verdiği için eğer çok ekşi seviyorsanız bir miktar limon suyu ekleyebilirsiniz. Şalgam sulu kısır servis için hazır.

Afiyet olsun.
Son Güncelleme : 21.01.2024 15:15:23
Şalgam Sulu Kısır ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Facebook Twitter Pinterest whatsapp
Şalgam Sulu Kısır Yorumları
şifre

0 Yorum Yapılmış "Şalgam Sulu Kısır"

Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin
Diyette Şalgam Suyu İçilir Mi
Diyette Şalgam Suyu İçilir Mi
Diyette şalgam suyu içilir mi, sağlık açısından faydalı ve kilo vermek için oldukça etkilidir. Şalgam acı ve güzel tadının bilinmesinin yanı sıra metabolizmayı hızlandırıcı özelliği olduğu kesindir. Şalgam A, C, E ve B6 gibi vitaminleri içeriğinden d...
Şalgam Turşusu
Şalgam Turşusu
Şalgam turşusu, Şalgam kış aylarında tüketilmesi gereken besinlerin içerisinde en önemlilerinden biridir. Vitamin ve mineraller açısından oldukça zengin bir besindir. İçerisinde A, B, C Vitaminleri bulunan şalgam mineraller açısından da oldukça zengi...
Acılı Şalgam Suyunun Faydaları
Acılı Şalgam Suyunun Faydaları
Acılı şalgam suyunun faydaları, Mor havuçtan ve kırmızı şalgamın kökünden yapılan şalgam suyunun birçok faydası vardır. Şalgam suyu ihtiyaca göre hem acılı olarak hem de tatlı olarak yapılmaktadır. Bazı yörelerimizde sofralardan hiç eksik edilmeyen ş...
Şalgam Bitkisi
Şalgam Bitkisi
Şalgam Bitkisi, Şalgam turpgiller familyasında kök ve yaprakları sebze olarak yenen bir bitkidir. Şalgam bitkisi ülkemizde hayvanlar ve insanlar için yetiştirilmektedir. Şalgamın içi sert olanlar hayvanlar içindir. İnsanların yediği şalgam ise içi su...
Şalgam Turpu
Şalgam Turpu
Şalgam Turpu, Şalgam, turpgiller ailesinin bir parçası olup, 15-20 cm boyları olan ve ülkemizde yetiştirilebilen bir sebzedir. Şalgam, ilk yılında kökleri ve toprak üstündeki yeşil bölümleri; ikinci yılında sap kısımları, çiçekleri ve tohumları oluşm...
Acılı Şalgam
Acılı Şalgam
Acılı şalgam, ilk önce yerel bölgelerde yaygınlaşmış, sonra tüm Türkiye geneline yaygınlaşmış, daha sonra da dünyaya yayılmıştır. Şalgam suyu, Güney Doğu ve Doğu Akdeniz bölgesine has bir içecek olmuştur. Daha sonra şalgam kebaplı yemeklerin ayrılmaz...
Şalgam Havucu
Şalgam Havucu
Şalgam havucu, yani siyah havuç olarak bilinir. Siyah havuçtan şalgam suyu yapılır. Ereğli ilimizde yetişen siyah havuç gıda, kozmetik ve doğal gıda boyası yapımında kullanılıyor. Avrupa ve Uzakdoğu ülkelerine ihraç ediliyor. Siyah havucun Ereğli'ye ...
Gebelikte Şalgam Suyu
Gebelikte Şalgam Suyu
Gebelikte Şalgam Suyu, Şalgam suyu Adana yöresinde oldukça fazla tüketilen havuçtan üretilen bir içecektir. Şalgam suyunun çok fazla faydası olması dolayısıyla tüketilmesi gereken içecekler arasındadır.Şalgam Suyunun Faydaları Nelerdir?Şalgam suyu iç...
Şalgam Suyu Zayıflatırmı
Şalgam Suyu Zayıflatırmı
Şalgam suyu zayıflatır mı, Şalgam bitkisi turpgiller arasında yer alırken; kökünden şalgamın suyu elde edilir. Ayrıca şalgamın salatası ve turşusu yapılmaktadır. Şalgam bitkisi kırmızı ve beyaz renkli olarak bulunurken, kırmızı olan şalgamın etkisi d...
Şalgam Suyu Tansiyon
Şalgam Suyu Tansiyon
Şalgam suyu tansiyon, Şalgam suyu, şalgam sebzesinin kökünün sıkılarak suyunun çıkarılması ile elde edilen bir içecek türüdür. Şalgam suyu yapılır iken içerisine siyah havucun suyu da konularak daha lezzetli ve daha sağlıklı bir içecek olmasına fayda...
Şalgam Çeşitleri
Şalgam Çeşitleri
Şalgam Çeşitleri, Şalgam lahanagiller familyasından olan kök kısımlarına turp denilen, tohumları ayrıca değerlendirilen baharlı bir sebzedir. Şalgam çeşitleri çoğunlukla Mersin ve Adana illerimiz olmak üzere Akdeniz ve Ege bölgesinin ılıman bölgeleri...
Şalgam Lekesi Nasıl Çıkar
Şalgam Lekesi Nasıl Çıkar
Şalgam lekesi nasıl çıkar, bayanların korkusu haline gelen bu leke güzel bir akşam yemeği ziyafetinde, masaya veya üzerinize dökülmüş olması gözünüzü korkutmasın. Bu işte önemli olan hemen pratik bir bilgi ile ve el çabukluğuyla bu isinde üstesinden ...

 

Diyette Şalgam Suyu İçilir Mi
Şalgam Turşusu
Acılı Şalgam Suyunun Faydaları
Şalgam Sulu Kısır
Şalgam Bitkisi
Şalgam Turpu
Acılı Şalgam
Şalgam Havucu
Gebelikte Şalgam Suyu
Şalgam Suyu Zayıflatırmı
Şalgam Suyu Tansiyon
Şalgam Çeşitleri
Şalgam Lekesi Nasıl Çıkar
Şalgamlı Buğday Salatası
Şalgam Yaprağı
Şalgam Suyu Zararları
Şalgam
Kırmızı Şalgam
Şalgam Sulu Bulgur Salatası
Şalgam Kökü
Şalgam Otu
Şalgam Kavurması
Şalgam Salatası
Şalgam Tohumu
Şalgamlı Pilav
Şalgam Suyu
Şalgam Faydaları
Şalgamlı Bulgur Salatası
Şalgam Suyu Kaç Kalori?
Organik Şalgam Suyu
Popüler İçerik
Şalgamlı Buğday Salatası
Şalgamlı Buğday Salatası
Şalgamlı buğday salatası; sık yapılmayan fakat sıkça sofralarda yer alması gereken bir salata çeşididir. İnsan sağlığına faydalı olan bir çok malzemey...
Şalgam Yaprağı
Şalgam Yaprağı
Şalgam yaprağı, Turpgiller ailesine özgü olan şalgam bitkisinin birçok faydası vardır. Şalgam bitkisi birçok alanda kullanılmaktadır. Genellikle bu bi...
Şalgam Suyu Zararları
Şalgam Suyu Zararları
Şalgam suyu zararları, Şalgam suyu, şalgamdan elde edilen içecektir. Tadı tuzlu, ekşi ve acıdır. Genelde kış aylarında tüketilir. Kışın yakalanılan gr...
Şalgam
Şalgam
Şalgam, turpgiller familyasına ait olan, yaprakları toprağın üstünde olan ve kökleri ise torağın altına kalan bir çeşit sebze türüdür. Şalgam günümüzd...
Kırmızı Şalgam
Kırmızı Şalgam
Kırmızı Şalgam: Şalgam, acı ve ekşi tatlı kök sebzedir. Şalgamın kökü ve yaprakları besin değeri bakımından oldukça zengindir. Şalgam bolca tüketilen ...
Şalgam Sulu Bulgur Salatası
Şalgam Sulu Bulgur Salatası
Şalgam Sulu Bulgur Salatası; Oldukça farklı ve lezzetli olan bu salata tarifimi beğeneceğinizden eminim. Zaten en zevkli ve göz alıcı tarafı bulgurun ...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
Diyette Şalgam Suyu İçilir Mi
Şalgam Turşusu
Acılı Şalgam Suyunun Faydaları
Şalgam Sulu Kısır
Şalgam Bitkisi
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Şubat - 2024