Şalgamlı Salata: Sağlıklı ve Lezzetli Bir Seçenek Şalgamlı salata, hem lezzetli hem de sağlıklı bir besin kaynağıdır. Şalgam, bol miktarda A vitamini içerir ve ayrıca C, E, K ve B6 vitaminleri ile kalsiyum, potasyum, demir, fosfor ve magnezyum gibi birçok önemli mineral ve bileşen içerir. Türkiye'de yaygın olarak tüketilen şalgam, özellikle kış aylarında soğuk algınlığı ve diğer mevsimsel rahatsızlıklara karşı koruyucu özellikleri ile bilinir. Yemeklerin, özellikle balıkların yanında tüketilmesi tercih edilen şalgam, turşu ve salatalarda da sıkça kullanılır. Şimdi, şalgamlı bir salata yaparak bu faydalardan yararlanalım. Şalgamlı Salata İçin Gereken Malzemeler
Şalgamlı Salata Nasıl Yapılır? İlk olarak, tencereye şalgam suyunu dökün ve kaynatın. Kaynamış şalgam suyunun içine bulguru ilave edin. Bulguru, suyunu çekip yumuşayıncaya dek pişirin. Pişmiş bulgur bir tarafta soğurken, dereotunu, maydanozu ve eğer taze soğan kullanacaksanız onları ince bir şekilde kıyın. Daha sonra domates ve kornişonları doğrayın ve mısırla birlikte tüm malzemeyi güzelce karıştırın. Son olarak zeytinyağı, limon suyu ve tuzu ekleyin ve yeşillikleri fazla öldürmeden hafifçe karıştırın. Ekstra Bilgiler ve İpuçları İsteğe göre şalgam suyu ile normal suyu karıştırıp bulguru o şekilde de pişirebilirsiniz. Böylece bulgur daha açık renkli olur. Bu tarifi bulgur yerine kuskus kullanarak da yapabilirsiniz. Tarifte acısız şalgam suyu kullanıldı, ancak acı sevenler acılı şalgam suyu ile de yapabilirler. Şalgamlı salata, sunuma ve yemeye hazırdır. Afiyet olsun. |