Şalgam Sulu Kısır

Şalgam Sulu Kısır, kısır hemen her evde severek tüketilen yiyeceklerin başında gelmektedir. Kısır çoğunlukla aynı tarif kullanılarak yapılmaktadır. Özellikle hanımlar bir araya gelerek gün yaptıklarında kısır onların vazgeçilmeyen ve baş tacı olan lezzetlerinden birisidir. Bazı yörelerde içerisine farklı malzemeler eklenerek yapıldığı zaman hem göze hem de damak lezzeti olarak farklı olur.
Klasik kısır yapılırken hanımların çoğu bol sıvı yağın içerisinde kuru soğanı kavurur, salçasını, baharatlarını ve tuzunu ekleyerek hazırlar. Bazı hanımlar ise sadece kuru soğanı bol yağda kavurur ve salça ile baharatlarını ilave ettikten sonra karıştırır. Farklı hazırlama metotları ile farklı lezzetlerde kısır hazırlanmaktadır. Özellikle şalgam suyu ile hazırlanan kısır, lezzet açısından oldukça farklı olan bir tada bürünmektedir. Şalgam suyu kısıra çok güzel bir mor rengi almasına yardımcı olurken, aynı zamanda muhteşem bir lezzet katmaktadır. Çoğunlukla şalgamlı kısır hazırlanırken ince bulgur kullanılır. Fakat bazen kalın bulgur ile salata şeklinde de şalgamlı kısır hazırlanabilir. Herkesin damak lezzeti farklı olduğu için şalgam suyunu acılı ya da acısız olarak tercih edebilirsiniz. Eğer sizlerde bu eşsiz lezzeti tatmak isterseniz denemenizde fayda vardır. Ayrıca günlük yaşamında şalgam suyu tüketmeyi seven kişiler için tam ağız tatlarına uygun olan bir yiyecektir.

Şalgam Sulu Kısır İçin Gerekli Olan Malzemeleri

  • 2 su bardağı kısırlık ince bulgur
  • 1 su bardağı kaynamış su
  • 1 su bardağı şalgam suyu
  • 2 adet orta büyüklükte kuru soğan
  • 4-5 dal marul ya da kıvırcık
  • 2-3 dal yeşil soğan
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 2 adet havuç
  • Yeterli miktarda tuz
  • Limonsuyu

Şalgam Sulu Kısırın Nasıl Yapılır?


İlk önce kısır yapacağımız bulguru temizleyelim ve yıkayalım.
Ardından bir tencerenin içerisine suyu ve şalgam suyunu ilave ederek kaynatalım. Daha sonra kısırlık bulguru içerisine atarak bulguru ıslatalım. Bulgur ıslanırken marul ve yeşil soğanı ayıkladıktan sonra güzelce yıkayalım ve ince olacak şekilde doğrayalım. Havucu da rendeleyin. Tavanın içerisine sıvı yağı ilave edelim, kuru soğanı ince ince kıyalım ve kavuralım. Bulgurun içine kavrulan soğanları ekleyerek karıştıralım. Daha sonra doğradığımız yeşillikleri ve havucu da kattıktan sonra bütün malzemeleri karıştıralım. En son tuzunu ve isteğe göre limon suyunu ilave edip yeniden karıştıralım. Şalgam kısıra ekşilik verdiği için eğer çok ekşi seviyorsanız bir miktar limon suyu ekleyebilirsiniz. Şalgam sulu kısır servis için hazır.

Afiyet olsun.
21.01.2024 15:15:23
Şalgam Sulu Kısır ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Şalgam Sulu Kısır Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Şalgam Sulu Kısır"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Diyette Şalgam Suyu İçilir Mi

Diyette şalgam suyu içilir mi, sağlık açısından faydalı ve kilo vermek için oldukça etkilidir. Şalgam acı ve güzel tadının bilinmesinin yanı sıra metabolizma...
Devamını Oku

Şalgam Turşusu

Şalgam turşusu, Şalgam kış aylarında tüketilmesi gereken besinlerin içerisinde en önemlilerinden biridir. Vitamin ve mineraller açısından oldukça zengin bir ...
Devamını Oku

Acılı Şalgam Suyunun Faydaları

Acılı şalgam suyunun faydaları, Mor havuçtan ve kırmızı şalgamın kökünden yapılan şalgam suyunun birçok faydası vardır. Şalgam suyu ihtiyaca göre hem acılı o...
Devamını Oku

Şalgam Bitkisi

Şalgam Bitkisi, Şalgam turpgiller familyasında kök ve yaprakları sebze olarak yenen bir bitkidir. Şalgam bitkisi ülkemizde hayvanlar ve insanlar için ye...
Devamını Oku

Şalgam Turpu

Şalgam Turpu, Şalgam, turpgiller ailesinin bir parçası olup, 15-20 cm boyları olan ve ülkemizde yetiştirilebilen bir sebzedir. Şalgam, ilk yılında kökle...
Devamını Oku

Acılı Şalgam

Acılı şalgam, ilk önce yerel bölgelerde yaygınlaşmış, sonra tüm Türkiye geneline yaygınlaşmış, daha sonra da dünyaya yayılmıştır. Şalgam suyu, Güney Doğ...
Devamını Oku

Şalgam Havucu

Şalgam havucu, yani siyah havuç olarak bilinir. Siyah havuçtan şalgam suyu yapılır. Ereğli ilimizde yetişen siyah havuç gıda, kozmetik ve doğal gıda boy...
Devamını Oku

Gebelikte Şalgam Suyu

Gebelikte Şalgam Suyu, Şalgam suyu Adana yöresinde oldukça fazla tüketilen havuçtan üretilen bir içecektir. Şalgam suyunun çok fazla faydası olması dolayısıy...
Devamını Oku

Şalgam Suyu Zayıflatırmı

Şalgam suyu zayıflatır mı, Şalgam bitkisi turpgiller arasında yer alırken; kökünden şalgamın suyu elde edilir. Ayrıca şalgamın salatası ve turşusu yapılmakta...
Devamını Oku

Şalgam Suyu Tansiyon

Şalgam suyu tansiyon, Şalgam suyu, şalgam sebzesinin kökünün sıkılarak suyunun çıkarılması ile elde edilen bir içecek türüdür. Şalgam suyu yapılır iken içeri...
Devamını Oku

Şalgam Çeşitleri

Şalgam Çeşitleri, Şalgam lahanagiller familyasından olan kök kısımlarına turp denilen, tohumları ayrıca değerlendirilen baharlı bir sebzedir. Şalgam çeş...
Devamını Oku

Şalgam Lekesi Nasıl Çıkar

Şalgam lekesi nasıl çıkar, bayanların korkusu haline gelen bu leke güzel bir akşam yemeği ziyafetinde, masaya veya üzerinize dökülmüş olması gözünüzü korkutm...
Devamını Oku

Şalgamlı Buğday Salatası

Şalgamlı buğday salatası; sık yapılmayan fakat sıkça sofralarda yer alması gereken bir salata çeşididir. İnsan sağlığına faydalı olan birçok malzemeyi i...
Devamını Oku

Şalgam Yaprağı

Şalgam yaprağı, Turpgiller ailesine özgü olan şalgam bitkisinin birçok faydası vardır. Şalgam bitkisi birçok alanda kullanılmaktadır. Genellikle bu bitki seb...
Devamını Oku

Şalgam Suyu Zararları

Şalgam suyu zararları, Şalgam suyu, şalgamdan elde edilen içecektir. Tadı tuzlu, ekşi ve acıdır. Genelde kış aylarında tüketilir. Kışın yakalanılan grip gibi...
Devamını Oku

Şalgam

Şalgam, turpgiller familyasına ait olan, yaprakları toprağın üstünde olan ve kökleri ise torağın altına kalan bir çeşit sebze türüdür. Şalgam günümüzde ...
Devamını Oku

Kırmızı Şalgam

Kırmızı Şalgam: Şalgam, acı ve ekşi tatlı kök sebzedir. Şalgamın kökü ve yaprakları besin değeri bakımından oldukça zengindir. Şalgam bolca tüketilen bir içe...
Devamını Oku

Şalgam Sulu Bulgur Salatası

Şalgam Sulu Bulgur Salatası; Oldukça farklı ve lezzetli olan bu salata tarifimi beğeneceğinizden eminim. Zaten en zevkli ve göz alıcı tarafı bulgurun şalgam ...
Devamını Oku

Şalgam Kökü

Şalgam kökü, turpgiller familyasından olan kökü ve yaprakları tüketilen bir sebze türüdür. Yere yani toprağa gömülen şalgam bitkisi oval bir yaprak olar...
Devamını Oku

Şalgam Otu

Şalgam Otu, Şalgam otu veya diğer adı yemlik koza olarak bilinen bakanlık tarafından da üretimi desteklenen bir bitkidir. Ülkemizde bazı bölgeler de yeni, ye...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Diyette Şalgam Suyu İçilir Mi
Şalgam Turşusu
Acılı Şalgam Suyunun Faydaları
Şalgam Sulu Kısır
Şalgam Bitkisi
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024