Şalgam Sulu Bulgur Salatası; Oldukça farklı ve lezzetli olan bu salata tarifimi beğeneceğinizden eminim. Zaten en zevkli ve göz alıcı tarafı bulgurun şalgam suyuyla kaynayıp o pembemsi rengini almasıdır. Ayrıca şalgamın bulgura verdiği acımsı ekşimsi tadı da tartışılamaz bir lezzet. Şimdi dilerseniz sizlere bu renkli tarifim olan şalgam sulu bulgur salatası tarifimi vereyim.
Hepinizin ellerine sağlık.
İlk olarak şalgam suyunu tencerenin içerisine koyalım ve kaynamaya bırakalım. Şalgam suyu kaynamaya başladığında içerisine bulguru ilave edelim ve suyunu çekmesi için kısık ateşte pişmeye bırakalım. Bulgurumuzun pişmesini beklerken soğanları, maydanozları ve dereotunu temizleyip, ayıklayıp bol su ile yıkayalım. Yıkadıktan sonra bütün bu yeşilliğimizi ince ince kıyalım. Daha sonra kornişon turşuları küçük küçük doğrayalım ve bütün bu malzemeyi kenarda bekletelim. Bu arada kaynamış olan bulgurumuzu ocaktan alalım ve soğuması için bekletelim. Bulgur soğuduktan sonra geniş bir kâsenin içerisine alalım. Daha sonra bütün malzemeyi doğrayarak üzerine ekleyelim ve karıştıralım.
En son olarak limonu ve tuzu damak tadımıza göre ayarlayalım.
Afiyet olsun.