Şalgamlı Kısır

Şalgamlı kısır: denediğinizde çok seveceğiniz ve kısıra ayrıcalık kazandıran bir yöntemle hazırlanan bir yemektir. Daha çok bayanların severek yediği ve kadın günlerinin vazgeçilmez menüsü olan kısır, şalgamlı olarak yapıldığında çok daha lezzetli bir tada sahip olmaktadır. Şalgamlı kısır misafirlerinizin değişikliği hissedip sizden tarif almalarına ve nasıl yaptın çok lezzetli olmuş iltifatları almanıza fayda sağlayacaktır.
Kısır bulgurunun sade tadından uzaklaştıran ve eşsiz bir lezzete kavuşturan şalgam doğal bir tat vererek kısırın hem görselliğinin hem de tadının farklı olmasını sağlayacaktır. Özellikle yaz günlerinde tercih edebileceğiniz şalgamlı kısır çay eşliğinde misafirlere sunum yapılabilecek en ideal lezzetler arasında yer almaktadır. Sizde klasikleşen kısır partilerine bir farklılık ve ayrıcalık kazandırmak istiyorsanız şalgamlı kısırı mutlaka denemelisiniz. Nasıl yapılacağını bilmiyorsanız işte şalgamlı kısır tarifi. Özellikle şalgam tadını seven herkese tavsiye ediyoruz. Şimdiden kolay gelsin.

Şalgamlı kısır için gerekli malzemeler

  • 2 su bardağı pilavlık bulgur
  • 4 su bardağı şalgam suyu
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 kâse kornişon turşu
  • 1 kâse mısır
  • 1 demet maydanoz
  • Yarım deste dereotu
  • 2 kök yeşil soğan
  • 1 tutam tuz
  • 1 tane limon
  • 2 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 2 tatlı kaşığı pul biber

Şalgamlı kısır nasıl yapılır?


Öncelikle bulguru ayıklayın.
Sonra bulgurun pişeceği tencere içerisine malzemeler kısmında belirtilen ölçü kadar şalgam koyarak ocağı altını yakın. Şalgam kaynadıktan sonra kaynayan şalgam içerisine bulguru ilave edin. Tencerenin altını kısık bir dereceye getirerek bulgur şalgam suyunu çekene kadar pişirin. Sizde maydanozları ve dereotunu ayıklayın. Bol suyla yıkayıp küçük doğrayın. Yeşil soğanları da ayıklayıp yıkayın ve doğrayın. Doğranan tüm sebzeleri birbirine karıştırın. Tencere içerisindeki pişmekte olan bulgur şalgam suyunu çekince ocağın altını kapatın. Bulguru karıştırırken önceden pişirilmiş ve tanelenmiş mısırı da bulgur içerisine ekleyerek karıştırın. Mısırı da içine karıştırdığınız bulguru kısırı yapacağınız derin ve büyük kâse içerisine koyarak önceden doğranmış sebzeleri bulgur içerisine ilave edin. Üzerine limon sıkın ve nar ekşisini bulgur üzerinde gezdirin. Daha sonra zeytinyağını da bulgur üzerinde gezdirerek 1-2 tur karıştırın. Kâse içerisindeki kornişon turşularını da çok küçük doğrayarak bulgur içerisine ilave edin. Son olarak tuz ve kırmızı biberi de ilave ederek iyice harmanlayın. Artık şalgamlı kısırı servis tabaklarına alıp ve istediğiniz şekilde süsleyip görsellik kazandırarak sunum yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.
20.01.2024 00:30:15
Şalgamlı Kısır ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Şalgamlı Kısır Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Şalgamlı Kısır"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Diyette Şalgam Suyu İçilir Mi

Diyette şalgam suyu içilir mi, sağlık açısından faydalı ve kilo vermek için oldukça etkilidir. Şalgam acı ve güzel tadının bilinmesinin yanı sıra metabolizma...
Devamını Oku

Şalgam Turşusu

Şalgam turşusu, Şalgam kış aylarında tüketilmesi gereken besinlerin içerisinde en önemlilerinden biridir. Vitamin ve mineraller açısından oldukça zengin bir ...
Devamını Oku

Acılı Şalgam Suyunun Faydaları

Acılı şalgam suyunun faydaları, Mor havuçtan ve kırmızı şalgamın kökünden yapılan şalgam suyunun birçok faydası vardır. Şalgam suyu ihtiyaca göre hem acılı o...
Devamını Oku

Şalgam Sulu Kısır

Şalgam Sulu Kısır, kısır hemen her evde severek tüketilen yiyeceklerin başında gelmektedir. Kısır çoğunlukla aynı tarif kullanılarak yapılmaktadır. Özellikle...
Devamını Oku

Şalgam Bitkisi

Şalgam Bitkisi, Şalgam turpgiller familyasında kök ve yaprakları sebze olarak yenen bir bitkidir. Şalgam bitkisi ülkemizde hayvanlar ve insanlar için ye...
Devamını Oku

Şalgam Turpu

Şalgam Turpu, Şalgam, turpgiller ailesinin bir parçası olup, 15-20 cm boyları olan ve ülkemizde yetiştirilebilen bir sebzedir. Şalgam, ilk yılında kökle...
Devamını Oku

Acılı Şalgam

Acılı şalgam, ilk önce yerel bölgelerde yaygınlaşmış, sonra tüm Türkiye geneline yaygınlaşmış, daha sonra da dünyaya yayılmıştır. Şalgam suyu, Güney Doğ...
Devamını Oku

Şalgam Havucu

Şalgam havucu, yani siyah havuç olarak bilinir. Siyah havuçtan şalgam suyu yapılır. Ereğli ilimizde yetişen siyah havuç gıda, kozmetik ve doğal gıda boy...
Devamını Oku

Gebelikte Şalgam Suyu

Gebelikte Şalgam Suyu, Şalgam suyu Adana yöresinde oldukça fazla tüketilen havuçtan üretilen bir içecektir. Şalgam suyunun çok fazla faydası olması dolayısıy...
Devamını Oku

Şalgam Suyu Zayıflatırmı

Şalgam suyu zayıflatır mı, Şalgam bitkisi turpgiller arasında yer alırken; kökünden şalgamın suyu elde edilir. Ayrıca şalgamın salatası ve turşusu yapılmakta...
Devamını Oku

Şalgam Suyu Tansiyon

Şalgam suyu tansiyon, Şalgam suyu, şalgam sebzesinin kökünün sıkılarak suyunun çıkarılması ile elde edilen bir içecek türüdür. Şalgam suyu yapılır iken içeri...
Devamını Oku

Şalgam Çeşitleri

Şalgam Çeşitleri, Şalgam lahanagiller familyasından olan kök kısımlarına turp denilen, tohumları ayrıca değerlendirilen baharlı bir sebzedir. Şalgam çeş...
Devamını Oku

Şalgam Lekesi Nasıl Çıkar

Şalgam lekesi nasıl çıkar, bayanların korkusu haline gelen bu leke güzel bir akşam yemeği ziyafetinde, masaya veya üzerinize dökülmüş olması gözünüzü korkutm...
Devamını Oku

Şalgamlı Buğday Salatası

Şalgamlı buğday salatası; sık yapılmayan fakat sıkça sofralarda yer alması gereken bir salata çeşididir. İnsan sağlığına faydalı olan birçok malzemeyi i...
Devamını Oku

Şalgam Yaprağı

Şalgam yaprağı, Turpgiller ailesine özgü olan şalgam bitkisinin birçok faydası vardır. Şalgam bitkisi birçok alanda kullanılmaktadır. Genellikle bu bitki seb...
Devamını Oku

Şalgam Suyu Zararları

Şalgam suyu zararları, Şalgam suyu, şalgamdan elde edilen içecektir. Tadı tuzlu, ekşi ve acıdır. Genelde kış aylarında tüketilir. Kışın yakalanılan grip gibi...
Devamını Oku

Şalgam

Şalgam, turpgiller familyasına ait olan, yaprakları toprağın üstünde olan ve kökleri ise torağın altına kalan bir çeşit sebze türüdür. Şalgam günümüzde ...
Devamını Oku

Kırmızı Şalgam

Kırmızı Şalgam: Şalgam, acı ve ekşi tatlı kök sebzedir. Şalgamın kökü ve yaprakları besin değeri bakımından oldukça zengindir. Şalgam bolca tüketilen bir içe...
Devamını Oku

Şalgam Sulu Bulgur Salatası

Şalgam Sulu Bulgur Salatası; Oldukça farklı ve lezzetli olan bu salata tarifimi beğeneceğinizden eminim. Zaten en zevkli ve göz alıcı tarafı bulgurun şalgam ...
Devamını Oku

Şalgam Kökü

Şalgam kökü, turpgiller familyasından olan kökü ve yaprakları tüketilen bir sebze türüdür. Yere yani toprağa gömülen şalgam bitkisi oval bir yaprak olar...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Diyette Şalgam Suyu İçilir Mi
Şalgam Turşusu
Acılı Şalgam Suyunun Faydaları
Şalgam Sulu Kısır
Şalgam Bitkisi
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024