Şalgamlı Kısır
Şalgamlı kısır: denediğinizde çok seveceğiniz ve kısıra ayrıcalık kazandıran bir yöntemle hazırlanan bir yemektir. Daha çok bayanların severek yediği ve kadın günlerinin vazgeçilmez menüsü olan kısır, şalgamlı olarak yapıldığında çok daha lezzetli bir tada sahip olmaktadır. Şalgamlı kısır misafirlerinizin değişikliği hissedip sizden tarif almalarına ve nasıl yaptın çok lezzetli olmuş iltifatları almanıza fayda sağlayacaktır.
Kısır bulgurunun sade tadından uzaklaştıran ve eşsiz bir lezzete kavuşturan şalgam doğal bir tat vererek kısırın hem görselliğinin hem de tadının farklı olmasını sağlayacaktır. Özellikle yaz günlerinde tercih edebileceğiniz şalgamlı kısır çay eşliğinde misafirlere sunum yapılabilecek en ideal lezzetler arasında yer almaktadır. Sizde klasikleşen kısır partilerine bir farklılık ve ayrıcalık kazandırmak istiyorsanız şalgamlı kısırı mutlaka denemelisiniz. Nasıl yapılacağını bilmiyorsanız işte şalgamlı kısır tarifi. Özellikle şalgam tadını seven herkese tavsiye ediyoruz. Şimdiden kolay gelsin.
Şalgamlı kısır için gerekli malzemeler- 2 su bardağı pilavlık bulgur
- 4 su bardağı şalgam suyu
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 1 kâse kornişon turşu
- 1 kâse mısır
- 1 demet maydanoz
- Yarım deste dereotu
- 2 kök yeşil soğan
- 1 tutam tuz
- 1 tane limon
- 2 yemek kaşığı nar ekşisi
- 2 tatlı kaşığı pul biber
Şalgamlı kısır nasıl yapılır?
Öncelikle bulguru ayıklayın.
Sonra bulgurun pişeceği tencere içerisine malzemeler kısmında belirtilen ölçü kadar şalgam koyarak ocağı altını yakın. Şalgam kaynadıktan sonra kaynayan şalgam içerisine bulguru ilave edin. Tencerenin altını kısık bir dereceye getirerek bulgur şalgam suyunu çekene kadar pişirin. Sizde maydanozları ve dereotunu ayıklayın. Bol suyla yıkayıp küçük doğrayın. Yeşil soğanları da ayıklayıp yıkayın ve doğrayın. Doğranan tüm sebzeleri birbirine karıştırın. Tencere içerisindeki pişmekte olan bulgur şalgam suyunu çekince ocağın altını kapatın. Bulguru karıştırırken önceden pişirilmiş ve tanelenmiş mısırı da bulgur içerisine ekleyerek karıştırın. Mısırı da içine karıştırdığınız bulguru kısırı yapacağınız derin ve büyük kâse içerisine koyarak önceden doğranmış sebzeleri bulgur içerisine ilave edin. Üzerine limon sıkın ve nar ekşisini bulgur üzerinde gezdirin. Daha sonra zeytinyağını da bulgur üzerinde gezdirerek 1-2 tur karıştırın. Kâse içerisindeki kornişon turşularını da çok küçük doğrayarak bulgur içerisine ilave edin. Son olarak tuz ve kırmızı biberi de ilave ederek iyice harmanlayın. Artık şalgamlı kısırı servis tabaklarına alıp ve istediğiniz şekilde süsleyip görsellik kazandırarak sunum yapabilirsiniz.
Afiyet olsun.
20.01.2024 00:30:15
Şalgamlı Kısır ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz. Sayfayı Düzenle
|
0 Yorum Yapılmış "Şalgamlı Kısır"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin
|
|