Şalgam havuç ve pancar soyulduktan sonra ince ince dilimlenir, yalnız havuçlar uzun olarak doğranır ki içerisinde taneli olarak tüketilebilsin. Yarım ekmeği tülbentin içine koyarak ağzı düğümlenir ve bu malzemeler bidonun içerisine yerleştirilir, yalnız tuz atılmadan işlem olur. Bidon malzemeler konduktan sonra alabildiği kadar su ile doldurulur. Bir miktar suda tuz eritilerek ilave edilir. Daha sonra bidonun ağzı sıkıca kapatılır. Yaklaşık 15-20 gün bidonun ağzı kesinlikle açılmaz rengine göre bakabilirsiniz. Muhafaza olarak bekletileceği yerin serin olması çok önemlidir. Gereken zaman bittikten sonra açılan bidonun içerisinden koymuş olduğumuz tülbent çıkartılmalıdır.
Sonrasında isteğe göre küçük bidonlara ayrılabilir. Afiyetle tüketebilirsiniz. Unutmayın her güzel şey emek ister.