{ "title": "Şalgamlı Salata", "image": "https://www.salgam.gen.tr/images/Salgamli-Salata-37.jpg", "date": "21.01.2024 13:20:14", "author": "sümeye", "article": [ { "article": "Şalgamlı Salata, lezzetli ve sağlıklıdır. Şalgam bol olarak A vitamini içerir. Bununla birlikte C, E, K B6 vitaminler ve başka Kalsiyum, potasyum, demir, fosfor ve magnezyum olmak üzere birden fazla mineral ve bileşen de içerir. Şalgam yurdumuzda yaygın bir şekilde tüketiliyor. Özellikle de kış aylarında tüketme olasılığı daha fazladır. Kış zamanı soğuk algınlığından kaynaklanan rahatsızlıklar ve hastalıklara iyi geldiği de söylenilir. Yemeklerin özellikle de balıkların yanı sıra tüketilmesi tercih ediliyor. Şalgam hatta turşularda ve salatalarda kullanılmaktadır. Şimdi gelin bizde şalgamlı bir salata yapalım ve faydasından yararlanalım.

Şalgamlı Salata İçin Gereken Malzemeleri
Şalgamlı Salata Nasıl Yapılır?

İlk olarak, tencereye şalgam suyunu döküp kaynatın. Kaynamış olan şalgamın içine bulguru ilave edin. Bulguru suyunu çekip yumuşayıncaya dek pişirin. Pişirmiş olduğunuz bulgur bir tarafta soğurken sizde bir yanda dereotunu, maydanozu ve eğer taze soğan kullanacaksanız onları ince bir şekilde kıyın. Sonra domates ve kornişonları da doğrayın ve daha sonra mısırda ilave edip tüm malzemeyi güzelce birbirine karıştırın. Son olarak zeytinyağı, limon suyu, tuz ekleyin ve hafif bir şekilde yeşillikleri fazla söndürmeden karıştırın.

Not; İsteğe göre şalgam suyu ile normal suyu karıştırıp bulguru o şekilde de pişirebilirsiniz. Böylece bulgur daha açık renkli olur. Bu tarifi bulgur yerine kuskus da kullanarak yapabilirsiniz. Tarifte acısız şalgam kullanıldı ama, acı sevenler acı şalgamla da yapabilirler. Şalgamlı salata sunuma ve yenmeye hazırdır.

Afiyet olsun.
" } ] }