{ "title": "Şalgamlı Pirinç Salatası", "image": "https://www.salgam.gen.tr/images/Salgamli-Pirinc-Salatasi-77.jpg", "date": "21.01.2024 01:35:02", "author": "Emel yildiz", "article": [ { "article": "Şalgamlı Pirinç Salatası, Kırmızı ve mor renkli bir bitki olan şalgam turpgillerden bir bitkidir. Şalgam suyu ülkemizde sürekli tüketilen bir içecektir. Şalgam bitkisi toprakta yetiştiğinden magnezyum ve potasyum açısından son derece zengin bir bitkidir. Mor renkli bir bitki olduğundan kansorejen bir bitkidir. Tarifi vermeden önce hamile olanların ve midesinde sıkıntı olanların tüketmemesi önerilir. Bu tarif rengarenk olup hem görselliği ile hem de lezzeti ile midenizi bayram ettirecek.

Şalgamlı pirinç salatası için gerekli malzemeler
Şalgamlı pirinç salatası nasıl yapılır?

İlk olarak normal pilav yapar gibi pirincimizi güzelce yıkayıp kaynar ve tuzlu suda yarım saat kadar bekletelim. Sıvıyağ ve tereyağları pilav tenceresine alıp şeffaf bir ren alıncaya kadar pirinçleri kavuralım. İçine şalgam suyunu ilave edip ilk 3 dakika harlı ateşte sonraki 3 dakika orta ateşte pişirip altını kısığa alalım. Zaten bir süre sonra pirinç şalgamı çekecek ve normal pilav kıvamına gelecektir. Pilavı dinlenmeye ve soğumaya bırakalım.

Şimdi ise diğer malzemelere geçebiliriz. Yeşil soğanı, maydanoz ve dereotunu güzelce yıkayıp kuruladıktan sonra ince, ince kıyalım. Havuçları rendenin kalın kısmından rende yapalım. Kornişon turşuları ve közlenmiş kapya biberi küp, küp doğrayalım. Haşlanmış mısırları da bu karışıma ekleyelim.

Hazırlamış olduğumuz şalgamlı pilavı derin ve geniş bir salata kabında tüm salata malzemeleri ile güzelce harmanlayalım. Şimdi ise pul biber, kara biber, limon suyu ve nar ekşisini ilave edebiliriz. Tuz atmadan önce tadına bakmanızı öneririm. Şalgam da tuzlu olduğu için bir de normal tuz fazla gelebilir. Hazırlanan şalgamlı pirinç salatasını güzel bir servis kasesine alıp sunum yaparken çukur bir kapta ters çevirerek görsel açıdan zenginleştirebilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }