Şalgamlı bulgur, Bulgur inanılmaz lezzetli içine koyulan her şeye bambaşka bir tat veren bir tahıldır. Bulgur dolmalarda, kısırda sebze yemeklerinin içinde ya da sadece pilav olarak bile tüketilir ve son zamanlarda yapılan bir araştırmaya göre bulgurun içinde pirince oranla şeker olmaması sebebi ile tüketimi dahada artmıştır. Bugün bulgurla pek de alışık olmadığımız bir tarifi denemeye ne dersiniz? 5 çaylarınız bu salata ile renklensin. Hem çok lezzetli hem hazmı kolay hem de sağlıklı bir tarif için kolları sıvayalım.
Şalgamlı bulgur için gereken malzemeler
1.5 su bardağı pilavlık kalın bulgur
3 su bardağı acılı ya da acısız şalgam suyu
1 su bardağı haşlanmış mısır (Dondurulmuş tercih ederseniz, dondurucudan çıkarıp süzmeyi unutmayın)
10 dal maydanoz
10 dal dereotu
8-9 dal yeşil taze soğan
4-5 dal taze nane
1 adet küp, küp doğranmış domates
1 adet limon suyu
7-8 adet kornişon turşu
4 yemek kaşığı sıvıyağ
Kırmızı pul biber
Tuz
Nar ekşisi
Şalgamlı bulgurun nasıl yapılır?
Aynen kısır yapar gibi bulguru ıslatmamız gerekiyor. Bunun için şalgamı bir tencerede kaynatıp bulgurları ilave edelim ve ağzını kapatıp bulgurların şişmesini sağlayalım. Bulgurlar şiştikten kolay karıştırabileceğimiz büyükçe bir salata kabına alalım. Diğer tarafta taze yeşil soğan, maydanoz, dere oto ve yeşil nane yıkandıktan sonra ince, ince kıyılır. Yeşillikler bulgura ilave edilir. Mısırlar ve doğradığımız domateslerde ilave edildikten sonra sıvıyağ, limon pul biber, tuz ve nar ekşisini karıştırabiliriz. Buradaki baharatları, tuzu ve nar ekşisini damak tadınıza göre kendiniz ayarlarsanız daha lezzetli olur. Şalgamın tuzlu olduğunu unutmayın ekstra tuz eklerken bunu göz önünde bulundurun. Şalgamlı bulgur hazır.