{ "title": "Şalgamlı Bulgur Salatası", "image": "https://www.salgam.gen.tr/images/Salgamli-Bulgur-Salatasi-83.jpg", "date": "19.01.2024 12:59:07", "author": "perihan ateş", "article": [ { "article": "Şalgamlı Bulgur Salatası, Şalgam hem yaprakları hem de kökleri sebze olarak yenilen Turpgillerden bir bitki çeşididir. Bu bitki genel olarak Akdeniz bölgesi ve Ege bölgesinde üretilir. O yüzdende, Osmaniye, Adana ve Mersin yöresinde bir içecek olarak üretilir ve de tüketilir. Bunun yanında buğday ise Anadolu'nun geleneksel yemek çeşitlerini yapımında kullanılan ve buğdaydan elde edilen bir tahıl ürünüdür. İnsanların karbonhidrat ihtiyaçlarını karşılayan bulgurun aynı yörelerde şalgamla beraber kullanıldığı yemek çeşidi olan şalgamlı bulgur salatası hem besleyici hem doyurucu hem de sağlıklıdır. Her ne kadar çok az zahmetli bir salata çeşidi olsa da sizlere anlatacağımız lezzet ve sağlık açısından her daim tüketilmesi gereken bir besinidir. Az zahmetle çok kısa sürede hazırlayabileceğiniz bu salata muhteşem lezzete ve görünüme sahip bir salata çeşididir. Şalgamın salata iştirak edilmesi le bulgura verdiği morumsu renk sayesinde, salatayı yapan ve gören herkes bahar gelmiş gibi hisseder. İnsanın içini ve gönlünü doyuran bir görüntüye sahip olan şalgamlı bulgurlu salata mutlaka öğrenilmesi gereken bir salata çeşididir. Son derece sağlıklı ve besleyici olan bu salatayı dilerseniz misafirlerinize günlerinizde her daim ikram edebilirsiniz. Lezzeti ve görüntüsü ile herkesin beğenisini alacağından emin olabilirsiniz.

Şalgamlı Bulgurlu Salatanın malzemeleri
Şalgamlı Bulgur Salatası Nasıl Yapılır?

Öncelikli olarak şalgam suyu dışarıdan alınır isteğe göre acılı veya acısız olarak belirlendikten sonra bir tencere içerisine şalgam suyu konularak kaynayıncaya kadar ocak üzerinde normal ateşte pişirilir. Şalgam suyunun kaynamaya başlamasının ardından içerisine pilavlık bulgurlar ilave edilerek, suyu çekilinceye kadar pişirilmeye devam edilir. Daha sonrasında soğuması için bir kenarda bekletilir. Şalgamlı bulgur soğurken diğer taraftan yeşillikler ince ince kıyılarak salata için hazır hale getirilir. Bu arada yeşilliklerde toprak veya böceklenme var ise bol su içerisinde sirkeli suda bekletilir ve yıkandıktan sonra doğranır. Daha sonra soğuyan şalgamlı bulgur derin ve geniş bir kâse içerisine alınır ve üzerine yeşillikler dökülerek bir kaşık yardımı ile iyice karışıncaya kadar karıştırılır. En son içerisine küçük küçük doğranmış kornişonlarda ilave edilerek, arkasından mısır taneleri eklenir ve limonsuyu ve tuzu da atıldıktan sonra zedelemeden tekrar bir karıştırılır ve salata tabaklarına yerleştirilir. Şalgamlı bulgur salatası artık hazır ve servis edilebilirdir. En son zeytinyağı da üzerinde gezdirildikten sonra artık misafirlere sunulur.

Afiyet olsun.
" } ] }