{ "title": "Şalgam Tohumu", "image": "https://www.salgam.gen.tr/images/salgam-tohumu.jpg", "date": "21.01.2024 13:03:44", "author": "engin aktu", "article": [ { "article": "Şalgam Tohumu, Genellikle, kuş yemi olarak kullanılan bir tohumdur. Tatlı olduğu zaman kanaryada beslenmenin esasını teşkil etmektedir. Bu, iyi bir sindirim yapılması için gerekli olan yağı içinde bulundurur ve kuşlar tarafından zevkli bir şekilde tüketilir.

Lezzeti tam olarak olgunlaşmış olan, ceviz içini hatırlatır. Kalitesi iyi olan bir şalgam tohumu acı olmayan küçük, tatlı ve bordo ya da siyah renkte ve iri bir toplu iğne başı kadar büyüklüktedir. Kuşlara verilmeden önce, bir yıl bekletmek lazımdır. Taze şalgam tohumları bağırsak yanması yapabildiğinden dolayı, bazı hassas bünyelerde çoğu zaman ölüme sebep olur. İnsanlar içinde oldukça faydalı olan şalgam tohumu kanı temizler, vücudu dinç bir hale getirir. Göğsü yumuşatır, meniyi ve şehvet hazzını artırır, idrar yolları hastalıklarında ve ödem söktürücü olarak kullanılır. Bol idrar söktürür, kilo vermeye yardımcıdır. Romatizma ve gut hastalığına faydalıdır. Mafsal şişlikleri indirir, hastalıklara karşı vücudun bağışıklığını artırır, şeker hastalarının su ihtiyacını giderir.

Balgamı söktürür ve boğazı temizler. Kabızlığı giderir, bağırsaklara yumuşaklık verir, bütün iltihap durumlarında, özellikle göğüs hastalıklarında bol bol şalgam tohumu tüketilmelidir. Böbrek, kum ve taşlarının düşürülmesinde tavsiye edilir. Böbreklerdeki ürat tipi taşların tekrar oluşumunu önler. Sık sık şalgam ve tohumunu yemek, gözün görme kalitesini artırır.
" } ] }