{ "title": "Şalgam Suyu Zararları", "image": "https://www.salgam.gen.tr/images/salgam-suyu-zaralari.jpg", "date": "21.01.2024 03:13:40", "author": "Zeynep Güneş", "article": [ { "article": "Şalgam suyu zararları, Şalgam suyu, şalgamdan elde edilen içecektir. Tadı tuzlu, ekşi ve acıdır. Genelde kış aylarında tüketilir. Kışın yakalanılan grip gibi hastalıklara şalgam suyu iyi gelir. Şalgam suyu her mevsimde tüketilen bir içecektir. Ancak en çok kışın, et ve balık yemeklerinin yanında tüketilir. Şalgam bitkisinin siyah havuç ve tuzlu su karışımından elde edilir. Bu karışım bir süre bekletilir ve şalgam suyu elde edilir. Şalgam en çok Adana ve Osmaniye de yetişir. Şalgam suyunun hem acılısı hem de acısızı vardır. Şalgam suyu kırmızı renkli ve bulanık bir içecektir. Tadının ekşi olması yüzünden pek kimse içmez. Ancak sağlık açısından her gün bir bardak tüketilmesi gerekir. Şalgam suyunu acı yaparken acı biber turşusunun suyu kullanılır. Yaz aylarında bir hafta kadar bir sürede mayalanan şalgam suyu, kış aylarında bir iki ay içerisinde mayalanır.

Şalgam suyu zararları nelerdir?
Şalgam suyu sağlık açısından çok faydalı olduğu için, çok fazla zararının olduğu söylenemez. Bu yüzden şalgam suyunun zararından çok faydası vardır.
" } ] }