{ "title": "Şalgam Suyu Tansiyon", "image": "https://www.salgam.gen.tr/images/salgam-suyu-tansiyon.jpg", "date": "20.01.2024 22:03:40", "author": "furkan soğancı", "article": [ { "article": "Şalgam suyu tansiyon, Şalgam suyu, şalgam sebzesinin kökünün sıkılarak suyunun çıkarılması ile elde edilen bir içecek türüdür. Şalgam suyu yapılır iken içerisine siyah havucun suyu da konularak daha lezzetli ve daha sağlıklı bir içecek olmasına fayda vermektedir. Şalgam bitkisinin suyu ve havucun suyu karıştırılarak yaklaşık olarak dört ya da beş gün civarında mayalanma süresini bekler ve daha sonra kullanıma hazır bir hale gelmektedir. Kırmızı bir renge sahiptir ve görünüş olarak da bulanık bir renk olarak durmaktadır. Hafif acımsı ve ekşimsi bir tada sahiptir ve ilk içildiğinde zorluk çekilebilir. Şalgam suyu bazı yemeklerin yanında içecek olarak ya da bazen tek başına içilerek tüketilebilir. Bunun yanı sıra bazı turşuların içine konularak daha güzel bir tat ve daha güzel bir renkte görünüm olmasını sağlar. Yaz aylarında yaklaşık olarak bir haftada mayalanan şalgam suyu kış aylarında ise bir iki ay içinde mayalanır. Bu mayalama süresi bekler iken daha güzel bir tada sahip olur ve o acı tadından geriye hiçbir eser kalmaz. İnsan sağlığı açısından birçok faydası bulunan şalgam suyu bazen de yan etki olarak kötü sonuçların doğmasına neden olabilir. Özellikle tansiyona büyük etkisi bulunan şalgam suyunun tansiyona olan etkisini beraber inceleyelim;