{ "title": "Şalgam Sulu Pirinç Salatası", "image": "https://www.salgam.gen.tr/images/salgam-sulu-pirinc-salatasi.jpg", "date": "20.01.2024 05:01:05", "author": "idil alacan", "article": [ { "article": "Şalgam Sulu Pirinç Salatası, tadından önce görüntüsüyle göz dolduran bir salatadır. Şalgam suyu alışılmış pirinç salatasına farklı bir lezzet katmaktadır. Şalgamın mayhoş tadından dolayı salataya nar ekşisi ya da limon suyu katılmasına gerek duyulmaz.

Şalgam Sulu Pirinç Salatası Malzemeleri
Şalgam Sulu Pirinç Salatası Nasıl Yapılır?

Pirinçler duru su ile yıkanır ve süzgeçte süzülür. Tencereye bir miktar zeytinyağı konularak pirinçler tuz ile iyice kavrulur. Daha sonra üzerine şalgam suyu ilave edilerek pirinç pilavı yapılır. Pirinçler piştikten sonra demlenmesi için bir süre beklenir. Pilav demlenirken diğer malzemeler hazırlanır. Marullar tek tek yıkanarak ince ince kıyılır. Dereotu ve maydanozlar saplarından ayrılarak temizlenir ve onlarda ince ince kıyılır. Yeşil soğanlar başları kesilerek iri halkalar halinde doğranır. Konserve mısır duru su ile yıkanarak süzgeçte süzülür. Kornişon turşular küp-küp doğranır. Kabukları soyulan havuçlar rende ile rendelenir. Rendelenen havuçlar bir tavada biraz zeytinyağı ile kavrulur. Borcam kabına kavrulan havuçların yarısından zemin yapılır. Soğuyan pilav bir kapta kornişon turşular, yeşil soğan ve mısırlarla birlikte iyice karıştırılır. Borcam kabındaki havuçların üzerine pilavlı harçtan ilave edilir kaşığın tersiyle malzemeler iyice bastırılır. Ayrı bir kapta dereotu maydanoz ve marullar karıştırılır. Borcam kabındaki pilavlı harcın üzerine dökülür. Aynı işlem iki kez tekrarlanır. Şalgam sulu pirinç salatasının soğuması için bir süre buzdolabında bekletilir. Soğuyan salata, borcam kabı ters çevrilerek düz bir servis tabağına alınır. Tercihe göre kesilerek sunum yapılır.

Afiyet Olsun.
" } ] }