{ "title": "Şalgam Sulu Kısır", "image": "https://www.salgam.gen.tr/images/salgam-sulu-kisir.jpg", "date": "21.01.2024 15:15:23", "author": "öznur uzun", "article": [ { "article": "Şalgam Sulu Kısır, kısır hemen her evde severek tüketilen yiyeceklerin başında gelmektedir. Kısır çoğunlukla aynı tarif kullanılarak yapılmaktadır. Özellikle hanımlar bir araya gelerek gün yaptıklarında kısır onların vazgeçilmeyen ve baş tacı olan lezzetlerinden birisidir. Bazı yörelerde içerisine farklı malzemeler eklenerek yapıldığı zaman hem göze hem de damak lezzeti olarak farklı olur. Klasik kısır yapılırken hanımların çoğu bol sıvı yağın içerisinde kuru soğanı kavurur, salçasını, baharatlarını ve tuzunu ekleyerek hazırlar. Bazı hanımlar ise sadece kuru soğanı bol yağda kavurur ve salça ile baharatlarını ilave ettikten sonra karıştırır. Farklı hazırlama metotları ile farklı lezzetlerde kısır hazırlanmaktadır. Özellikle şalgam suyu ile hazırlanan kısır, lezzet açısından oldukça farklı olan bir tada bürünmektedir. Şalgam suyu kısıra çok güzel bir mor rengi almasına yardımcı olurken, aynı zamanda muhteşem bir lezzet katmaktadır. Çoğunlukla şalgamlı kısır hazırlanırken ince bulgur kullanılır. Fakat bazen kalın bulgur ile salata şeklinde de şalgamlı kısır hazırlanabilir. Herkesin damak lezzeti farklı olduğu için şalgam suyunu acılı ya da acısız olarak tercih edebilirsiniz. Eğer sizlerde bu eşsiz lezzeti tatmak isterseniz denemenizde fayda vardır. Ayrıca günlük yaşamında şalgam suyu tüketmeyi seven kişiler için tam ağız tatlarına uygun olan bir yiyecektir.

Şalgam Sulu Kısır İçin Gerekli Olan Malzemeleri
Şalgam Sulu Kısırın Nasıl Yapılır?

İlk önce kısır yapacağımız bulguru temizleyelim ve yıkayalım. Ardından bir tencerenin içerisine suyu ve şalgam suyunu ilave ederek kaynatalım. Daha sonra kısırlık bulguru içerisine atarak bulguru ıslatalım. Bulgur ıslanırken marul ve yeşil soğanı ayıkladıktan sonra güzelce yıkayalım ve ince olacak şekilde doğrayalım. Havucu da rendeleyin. Tavanın içerisine sıvı yağı ilave edelim, kuru soğanı ince ince kıyalım ve kavuralım. Bulgurun içine kavrulan soğanları ekleyerek karıştıralım. Daha sonra doğradığımız yeşillikleri ve havucu da kattıktan sonra bütün malzemeleri karıştıralım. En son tuzunu ve isteğe göre limon suyunu ilave edip yeniden karıştıralım. Şalgam kısıra ekşilik verdiği için eğer çok ekşi seviyorsanız bir miktar limon suyu ekleyebilirsiniz. Şalgam sulu kısır servis için hazır.

Afiyet olsun.
" } ] }