{ "title": "Şalgam Kavurması", "image": "https://www.salgam.gen.tr/images/salgam-kavurmasi (2).jpg", "date": "19.01.2024 15:38:22", "author": "furkan soğancı", "article": [ { "article": "
Şalgam kavurması, lezzetiyle damaklardan enfes bir tat bırakacak olan, yapımı ile oldukça pratik ve kolay olan yemek tarifidir. Şalgam, sağlık açısından birçok faydası bulunan lezzeti ile oldukça sevilen bir sebze çeşididir. İçermiş olduğu protein, demir, vitamin ve karbonhidrat değerleri ile insan sağlığı için çok önemli besin kaynaklarını içermektedir. Bu sebepten tüketilmesi birçok sağlık problemine iyi gelmektedir ve insan vücudunun direncini arttırmaktadır. Vereceğimiz bu şalgam kavurması tarifiyle daha sevilerek yenilecek ve daha farklı bir lezzet elde edilmiş olacaktır. İşte insan sağlığı için bu kadar fayda veren, oldukça lezzetli ve besleyici olan ayrıca yapımı ile de oldukça kolay olan şalgam kavurması tarifine beraber bakalım;

Şalgam kavurması için gerekli olan malzemeleri
Şalgam kavurması nasıl yapılır?

Öncelikle şalgamı soyup rendeleyin. Daha sonra bir tencerenin içine küp doğramış olduğunuz kuru soğanı ekleyin ve tereyağıyla birlikte kavurun. İçine kıymayı ekleyip karıştırın ve pişmeye bırakın. Domatesi doğrayarak, kıymalı soğan karışımının içine aktarın. Daha sonra rendelenmiş şalgamı da tencerenin içine aktarın ve bir su bardağı kadar ılık su ekleyerek tencerenin kapağını kapatıp yemeği pişmeye bırakın. İsteğinize göre bir miktar tuz ekleyin. Tamamen kavrulan şalgam kavurması yemeği tüm sebzeler yumuşamaya başlayınca artık servis etmeye hazır hale gelmiş demektir. Bir servis tabağının içine bir miktar şalgam kavurması emeği koyun ve ince doğramış olduğunuz bir deste maydanozla süsleyerek servis edebilirsiniz. İşte lezzetiyle damaklarda enfes bir tat bırakacak olan, yapımıyla kolay ve pratik olan şalgam kavurması yemeği tarifi bu şekilde olmaktadır.

Afiyet olsun.
" } ] }