{ "title": "Şalgam Dolması", "image": "https://www.salgam.gen.tr/images/salgam-dolmasi.jpg", "date": "19.01.2024 06:59:02", "author": "Esma Aytan", "article": [ { "article": "
Şalgam Dolması; Erzurum'un yöresel yemeklerinden olan şalgam dolması da farklı damak tatlarımızdan biridir. Sürekli alışagelmiş klasik tarifleri yapmak yerine arada farklı tariflerde denemenizi tavsiye ederim. Hem denerken tarifi öğrenmiş oluyorsunuz ve bir dahakine daha kolaylıkla tarifi yapabiliyorsunuz. Sizlere tavsiyem şalgam dolması da denemeye değer oldukça lezzetli bir tariftir. Şimdi sizlerle bu tarifimi paylaşayım. Hepinize kolay gelsin.

Şalgam Dolması Malzemeleri
Şalgam Dolması Nasıl Yapılır?

İlk olarak kuru soğanı yemeklik doğrayın ve kıymaya katın, bulguru yıkandıktan sonra baharatlarla beraber kıyma harcına ekleyin ve birlikte yoğurun. Daha sonra şalgamları yıkayın ve soyun. 2 şer santim kalınlığında dilimler kesin, hazırladığınız kıyma harcından cevizden büyük parçalar kopararak elle yatsı şekli verin ve iki dilim şalgam arasına sandviç gibi olacak şekilde koyun. Dolmalar hazır hale geldikten sonra iki yemek kaşığı tereyağını eritin ve salçayı ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun. İki su bardağı su ekleyip, yemeğin sosuna bir tutam tuz ve karabiber ilave edip birkaç dakika kaynattıktan sonra şalgamları dizin ve orta ateşte şalgamlar yumuşayıncaya kadar pişirin. İsteğinize göre sarımsaklı yoğurtla beraber servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }