{ "title": "Şalgam Çeşitleri", "image": "https://www.salgam.gen.tr/images/salgam-cesitleri(1).jpg", "date": "19.01.2024 06:24:02", "author": "Kürşat YILDIRIM", "article": [ { "article": "
Şalgam Çeşitleri, Şalgam lahanagiller familyasından olan kök kısımlarına turp denilen, tohumları ayrıca değerlendirilen baharlı bir sebzedir. Şalgam çeşitleri çoğunlukla Mersin ve Adana illerimiz olmak üzere Akdeniz ve Ege bölgesinin ılıman bölgelerinde sera da ve açık tarla da oldukça yoğun yetiştirilir. Ayrıca şalgam çeşitleri, mor havuç ile kimyasal fermantasyona tabi tutularak şalgam suyu elde edilir. A, B, C vitaminleri, kalsiyum, demir ve thiamin vb. Birçok vitamini bünyesinde barındırdığından sağlıklı yaşam açısından oldukça önemlidir. Şalgam çeşitleri ekildiği coğrafyaya göre değişmekle birlikte Kuzey Avrupa, Sibirya ve Rusya gibi ülkelerde güneye göre daha sert şalgam çeşitleri bulunmaktadır. Çoğunlukla büyük tarlalarda yetiştirilen iri turplu şalgamlar hayvan yemi olarak değerlendirilir.

Şalgam çeşitleri nelerdir?
Ayrıca her şalgam çeşidinin farklı mineral ve vitamin düzeyine sahip olması, vücudumuzun hazımsızlık, halsizlik, yağı yakımı ve elektrolit dengesinin ayarlanmasında önemi büyüktür.
" } ] }