{ "title": "Mayhoş Şalgam", "image": "https://www.salgam.gen.tr/images/mayhos-salgam.jpg", "date": "20.01.2024 04:04:20", "author": "perihan ateş", "article": [ { "article": "Mayhoş şalgam, Çukurova bölgesinde yetişen turunçgillerden bir sebzedir. Yaz ve kış mevsimlerinin Çukurova da Adana Kebabın yanında özellikle tüketilen biraz ekşi çok tuzlu ve isteğe göre acılı tüketilir. Çok tuzlu olmasından yüksek tansiyon rahatsızlığı olan insanların tüketmemesin de fayda vardır. Şalgamın içerisinde havuç taneleri vardır. İnsanlar turpgiller familyasından olan şalgam sebzesini yemeklerin yanında garnitür olarak da tüketir. Ama en çok da şalgam suyu olarak hazırlanan içeceği daha çok tüketilmektedir.

Mayhoş Şalgam Suyu Malzemeleri
Mayhoş Şalgam Nasıl Yapılır?

Şalgam havuç ve pancar soyulduktan sonra ince ince dilimlenir, yalnız havuçlar uzun olarak doğranır ki içerisinde taneli olarak tüketilebilsin. Yarım ekmeği tülbentin içine koyarak ağzı düğümlenir ve bu malzemeler bidonun içerisine yerleştirilir, yalnız tuz atılmadan işlem olur. Bidon malzemeler konduktan sonra alabildiği kadar su ile doldurulur. Bir miktar suda tuz eritilerek ilave edilir. Daha sonra bidonun ağzı sıkıca kapatılır. Yaklaşık 15-20 gün bidonun ağzı kesinlikle açılmaz rengine göre bakabilirsiniz. Muhafaza olarak bekletileceği yerin serin olması çok önemlidir. Gereken zaman bittikten sonra açılan bidonun içerisinden koymuş olduğumuz tülbent çıkartılmalıdır. Sonrasında isteğe göre küçük bidonlara ayrılabilir. Afiyetle tüketebilirsiniz. Unutmayın her güzel şey emek ister.

Mayhoş Şalgamın faydaları nelerdir?
" } ] }