{ "title": "Kırmızı Şalgam", "image": "https://www.salgam.gen.tr/images/kirmizi-salgam.jpg", "date": "20.01.2024 16:45:57", "author": "Zeynep Güneş", "article": [ { "article": "Kırmızı Şalgam: Şalgam, acı ve ekşi tatlı kök sebzedir. Şalgamın kökü ve yaprakları besin değeri bakımından oldukça zengindir. Şalgam bolca tüketilen bir içecektir. En çok kış aylarında ve et yemeklerinin yanında çok tüketilir. Şalgam salatalarda ve turşularda da kullanılır. En çok kışın tüketilmesinin nedeni ise kışın yakalanılan hastalıklara iyi gelmesidir. A vitamini bakımından çok zengindir. Kırmızı şalgamı hamile bayanlar çok fazla tüketir. Genelde ekşi bir şeyler aşerildiğinde kırmızı şalgam tüketilir.