{ "title": "Kırmızı Şalgam", "image": "https://www.salgam.gen.tr/images/kirmizi-salgam.jpg", "date": "20.01.2024 16:45:57", "author": "Zeynep Güneş", "article": [ { "article": "Kırmızı Şalgam: Şalgam, acı ve ekşi tatlı kök sebzedir. Şalgamın kökü ve yaprakları besin değeri bakımından oldukça zengindir. Şalgam bolca tüketilen bir içecektir. En çok kış aylarında ve et yemeklerinin yanında çok tüketilir. Şalgam salatalarda ve turşularda da kullanılır. En çok kışın tüketilmesinin nedeni ise kışın yakalanılan hastalıklara iyi gelmesidir. A vitamini bakımından çok zengindir. Kırmızı şalgamı hamile bayanlar çok fazla tüketir. Genelde ekşi bir şeyler aşerildiğinde kırmızı şalgam tüketilir.

Kırmızı şalgam faydaları nelerdir?
Şalgamın tadındaki acısı bakımından pek kimse içmez istemez. Ancak şalgam çok faydalı bir içecektir. Düzenli olarak şalgam içmek sağlık açısından çok faydalıdır. Fazla kilolardan kurtulmak için her gün bir bardak tüketilmelidir. Şalgam özellikle kışın değil her mevsimde tüketilmelidir. Her şeyin fazlasının zarar olduğu gibi şalgamın da fazla tüketimi sağlığa zararlıdır. Bu yüzden günde en fazla bir bardak tüketilmelidir.
" } ] }